Wat is de watersportdag?

Al vele jaren gaat in de maand mei de watersportdag door. Vroeger was dit één enkel weekend, maar door het grote succes werd de hele maand mei uitgeroepen tot “watersportdag”. Watersportclubs kunnen in alle vrijheid kiezen welke watersporten ze aanbieden en wanneer. Vorig jaar maakten meer dan 1200 watersporters kennis met de verschillende zeil- en surfdisciplines en andere watersporten via een leuke, kwaliteitsvolle kennismakingsles. Gratis of aan een spotprijs! Ook dit jaar engageren heel wat watersportclubs in gans Vlaanderen zich om hun watersport in de kijker te zetten en de watersportmicrobe te verspreiden. Dankzij de steun van Sport Vlaanderen, en goede samenwerking tussen de verschillende watersportfederaties: Wind- en watersport Vlaanderen, Vlaamse Kano- en Kajakfederatie, Waterski Vlaanderen, De Vlaamse Roeiliga, De Nederlandse Liga Voor Onderwateronderzoek en steun van onze partners Decathlon en Aquafin, mikken we dit jaar opnieuw op een geslaagde editie van de watersportdag.

Praktisch
Op de website van de watersportdag kan je op zoek gaan naar de watersport en kennismaking les die bij jou past! Filter op leeftijd en de discipline die je wil proberen, en bekijk jouw aanbod. Inschrijven kan vervolgens via het inschrijvingsformulier op www.ikwatersport.be. Na het invullen van je gegevens en bevestiging ben je ingeschreven voor jouw watersportsessie, klaar voor een waterpret!

Ikwatersport
Wil je na de watersportdag nog initiatielessen krijgen in andere watersporten, dan kan je op www.ikwatersport.be, een centraal inschrijvingsplatform voor watersportinitiaties Vlaanderen en nog zoveel meer, een aanbod vinden van verschillende watersportdisicplines.


Wind- en watersport Vlaanderen (wwsv):
WWSV is door Sport Vlaanderen erkent als enige unisportfederatie categorie A voor de Surf- en Zeilsport in Vlaanderen.

Website: www.wwsv.be
Contact: info@wwsv.be
De Vlaamse Roeiliga
De Vlaamse Roeiliga vzw (VRL) is een door Sport Vlaanderen erkende en gesubsidieerde Vlaamse unisportfederatie, welke de aangesloten roeiverenigingen in Vlaanderen overkoepelt.

Website: www.vlaamse-roeiliga.be
Contact: info@vlaamse-roeiliga.be
Vlaamse kano- en kajakfederatie (VKKF)
VKKF, de Vlaamse Kano & Kajak Federatie vzw is de enige door Sport.Vlaanderen erkende en gesubsidieerde kajakfederatie in Vlaanderen. Als unisportfederatie ondersteunen wij clubs en vaarders in 11 watersportdisciplines: lijn, marathon, kajakpolo, kano, wildwater, zeekajak, rodeo, rivierafdaling, slalom, toervaren en rafting en dit op competitief en recreatief vlak.

Website: www.VKKF.be
Contact: info@vkkf.be
Nederlandse Liga Voor Onderwateronderzoek (Nelos)

Website: www.nelos.be
Contact: secretariaat@nelos.be
Waterski Vlaanderen (wsv)
Waterski Vlaanderen is een door Sport Vlaanderen gesubsidieerde Unisportfederatie voor waterski.

Website: www.waterski.be
Contact: wsv@waterski.be
Vlaamse Reddingsfederatie (RedFed)
De Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed) is een door Sport.Vlaanderen erkende en gesubsidieërde sportfederatie.

Website: www.redfed.be
Contact: info@redfed.be